0,00  0
Grozs

Grozs ir tukšs.

Ozolkoka kuģis Lisbeth

Ozolkoka kuģis Lisbeth ar elektrisko piedziņu ir būvēts 1953. gadā Lielbritānijā. Tā garums ir 11,58 metri, platums – 2,9 m. Sākotnēji tas tika iecerēts kā pasažieru kuģis 40 personām un kalpoja izklaides braucieniem pa ezeru Oldhemā pie Mančestras. Braucieni ar elektriskajām laivām toreiz vēl bija jaunums, un tie ātri kļuva populāri. Kuģa ar elektropiedziņu lielākā priekšrocība ir gaisa un ūdens piesārņojuma novēršana, ļoti klusa un vienmērīga gaita. Tas ir pievilcīgi gan privātai, gan komerciālai lietošanai.
Septiņdesmito gadu sākumā, izžūstot mākslīgi izveidotajam ezeram, kuģi nācās izcelt, un nākamos 20 gadus tas atradās uz sauszemes. 1990. gadā tam atrada jaunu pielietojumu Bridžvoteras kanālā Mančestrā. Tās jaunais īpašnieks uzticēja Mark Stanley kompānijai Vindzorā veikt būtisku kuģa rekonstrukciju.

Kuģi pilnībā pārveidoja, padarot to piemērotu ekskluzīvām izklaidēm. Salonu izveidoja no masīva tīkkoka ar gaiši dzelteni lakotiem paneļiem, noapaļotām interjera detaļām, saskaņojot ar tādas pašas krāsas grīdu. Arī visas sēdvietas ir izgatavotas no šī vērtīgā koka, un tās papildina ļoti ērti olīvzaļi samtveida spilveni. Prasmīgi meistari kabīnes ārpusē abos sānos izveidojuši greznus kokgriezumus.

Tagad kuģītis Lisbeth ir sagaidījis savu nākamo dzīves posmu Rīgā, kur 2023.gada 23.jūlijā veica pirmo braucienu Pilsētas kanālā no Bastejkalna piestātnes.
Lisbeth ir lielisks izklaides un atpūtas kuģis ar ietilpīgu salonu. Tas ir teicami piemērots apskates braucieniem pa Pilsētas kanālu Rīgā un Daugavu. Kompānija Rigabycanal to iekļāva savā jau esošajā flotē kā piekto kuģi kopā ar Laimu, Rebeku, Darling un Maria. Lisbeth varēs sastapt, aplūkot un izbaudīt apskates braucienos jau 2024.gada sezonā no Bastejkalna piestātnes netālu no Brīvības pieminekļa.

 

Citi jaunumi

Atpūta uz ūdens pašā Rīgas sirdī

Zvaniet no 10.00 līdz 18.00 (Pr. - Pk.)
+371 25911523
© Riga by Canal
2024